Beste bezoeker van mijn website.

Per 31 december ga ik stoppen met de praktijk en is deze permanent gesloten.

 

Shiatsu therapie

Het doel van shiatsu is de natuurlijke levenskracht of natuurlijke geneeskracht

te bevorderen. Deze is in ieder lichaam aanwezig. Door disbalans die veroorzaakt wordt

door in- en externe factoren kun je ziek worden, kun je pijn of klachten ervaren. Door shiatsu wordt 

de eerder genoemde natuurlijke geneeskracht gestimuleerd. Het resultaat van de shiatsu 

behandeling kan zijn dat de klachten minder worden of geheel verdwijnen. Ook is een

resultaat dat er een stimulans is om oude patronen te doorbreken.

 

 
Dit is de definitie van Japanse ministerie van gezondheid en welzijn: “ Een vorm van manipulatie met behulp van de duimen, vingers en handpalmen, zonder het gebruik van enig instrument, mechanisch of andersoortig, om druk uit te oefenen op de menselijkheid, teneinde interne stoornissen te verhelpen, de gezondheid te bevorderen en te handhaven en speciale ziekten te behandelen.”

 

Hoe ik je verder kan helpen:
Hieronder leg ik je graag uit met welke vormen van shiatsumassage ik je kan helpen. Mocht je meer willen weten over een bepaalde techniek vertel ik je er graag meer over. 

 

Relaties in het lichaam :

Het menselijk lichaam is een geniaal ontwerp met eindeloze geheimen. De relaties in het lichaam lichten een tipje van de sluier op. Soms is het moeilijk of te pijnlijk om de probleemplaats in het lichaam te behandelen. Dan behandel ik een gebied in het lichaam dat een relatie heeft met het probleem gebied. Dit geeft ontspaning en stimuleert het zelfgenezend vermogen.Structurele shiatsu :

Een verstoring van het evenwicht in de structuur van het lichaam heeft invloed op het gehele lichaam, geest en emoties. De structuur van het lichaam is het skelet. Via de botten wordt er gewerkt naar de pezen en ligamenten en bereik je de spieren, organen en zenuwen en ook het bindweefsel en de meridianen. 
Soms zijn mensen zo gespannen dat eerst een diepe spiermassage wordt gegeven als voorbereiding.

 
 

Behandelen van meridianen:

Er is nu nog geen westerse wetenschappelijke uitleg of theorie over wat meridianen zijn. Daarom leg ik het in het kort uit zoals dit in de Oosterse geneeskunde bedoelt wordt; 

Meridianen zijn banen in het lichaam waardoor energie stroomt. Op de meridianen bevinden zich punten, die tsubo’s genoemd worden. Tijdens het geven van een behandeling probeer ik de energie stroom weer in evenwicht te krijgen door de meridianen en tsubo’s te behandelen met verschillende technieken zoals handpalmtechniek, druk van de vingertoppen, strekkingen en wiegen.Buikmassage:

Deze massage techniek op de buik wordt ook Ampuku genoemd en is bedoeld om de stagnerende Qi (energie) in beweging te krijgen. Hiermee kunnen de darmen gestabiliseerd en/of gereguleerd worden, spieren strekken, energie aanvullen, spijsvertering en stoelgang verbeterd worden zo ook het geheugen, fysieke fitheid en bloeddoorstroming.

 

 

Shiatsu gericht op jouw levensstijl:
Bijna iedereen heeft ergens wel een 'verkeerde uitlijning' van die basis structuur, een wervel die niet helemaal recht op de vorige staat, een heiligbeen dat wat scheef staat of bijvoorbeeld de ene schouder die wat lager staat dan de ander. Deze situaties zijn het gevolg van fysieke, emotionele, psychische en/of spirituele stress (het seintje van het lichaam). Door dit te behandelen en de levensstijl aan te passen kan het positieve effecten hebben voor een goede doorstroming. Dit heeft effect op het zenuwstelsel, de bloedsomloop en de energiebanen. Met het corrigeren  en uitlijnen van de wervelkolom kan het voor de nek, bekken en schouders positief werken. Hierdoor komt er een balans in een natuurlijke houding en een goede doorstroming.   

 

 

Voor wie is Shiatsu?

Shiatsu is voor iedereen geschikt behalve als je koorts, griep of virale infectie hebt. Bij zwangerschap altijd even vermelden, omdat er punten zijn die dan niet behandeld mogen worden. Belangrijk om te weten is dat je niet een zware maaltijd neemt, of met een volle maag komt. Het liefst eet je een uur van te voren geen maaltijd meer. Denk aan sporten met een volle maag, dat is ook niet fijn.


Meer informatie : 

Ik leg je graag uit wie ik ben, hoe ik mijn beroep uitoefen en hoe ik mijn intakeproces doorloop met je. Daarnaast kun je via de onderstaande knoppen ook direct naar de tarieven pagina gaan. 

 

Lees meer over mij

 

Ga direct naar de tarievenpagina

 

 

 

 

Shiatsupraktijk Leonneke

Leonneke Baltussen

 

Marconilaan 2

5621 AA Eindhoven

 

Telefoon +31 (0) 62 470 16 33

info@shiatsupraktijkleonneke.nl

 

KVKnr.  : 67481604  

BTWnr. : NL001841371B8